BloemSealants producten: Kitten, brandwerend, lijmsystemen, pur-schuimen, rubberfrofielen, kitpistolen, hulpmaterialen,

Bloem levert BSP- Siliconen - Profielen voor de gevel Bouw

Bloem levert BSP- Siliconen - Profielen voor de gevel Bouw

Bloem Sealants levert vanaf de oprichting (1954) duurzame afdichtingsproducten voor de bouw en de industrie. Er is volgens Rob Bloem een sterke binding met de gevelbouw waarin circa zestig procent van de omzet gerealiseerd wordt. “Behalve het leveren van Komo- en ISO- gecertificeerde voeg- en beglazingskitten zijn we gespecialiseerd in de engineering en ontwikkeling op het gebied van elastische BSP-siliconenprofielen en -vormdelen.”Elastisch en duurzaam

BSP-profielen zijn blijvend elastisch, uiterst duurzaam en uitstekend te verlijmen met RTV-siliconen (Room Temperature Vulcanizing). Daardoor zijn ze bij uitstek geschikt voor glastoepassingen in combinatie met staal en aluminium. Bloem: “Behalve de volledige vulkanisatie van siliconenrubbers onderling, is met RTV- siliconen een perfecte hechting op vele ondergronden mogelijk. De verlijmingen en afdichtingen worden indien mogelijk binnen, onder geconditioneerde omstandigheden, tijdens productie van de elementen of anders op de bouwplaats uitgevoerd.”

Reichstag-Koepel

De engineering van BSP-siliconenprofielen en -vormdelen doet Bloem Sealants met name voor de gevelmarkt in de Benelux, waarbij ze oplossingen creëren voor afdichtingen van gevels, glasdaken, structurele beglazingen en ook brandwerende binnenwanden. De afgelopen jaren werden door Nederlandse en buitenlandse bedrijven gevels met BSP-profielen gerealiseerd in Europa,de Verenigde Staten en in Azië. Voor de shopping malls Zlote Tarasy in Warschau en de Blob (binary large object) in het centrum van Eindhoven werden profielen ontwikkeld met geïntegreerde ontwateringkanalen, waardoor mogelijk condensvocht ongehinderd afgevoerd kan worden. Dat geldt ook voor de glaskoepels van het British Museum in London, het Scheepvaart Museum in Amsterdam, Sony Center ende Reichstag-koepel in Berlijn.