Vervanging beglazing Perronoverkapping Amsterdam CS

De monumentale overkapping van het Centraal station in Amsterdam heeft een nieuwe beglazing. In totaal ging het om een vervanging van 260 ton vlakglas. Al met al zo’n 10.000 ruiten.

Glaszetterij De Haan uit Haarlem is zich vijftien jaar geleden gaan toeleggen op zogenoemde projecten met een uitdaging. Een van die uitdagende glasprojecten is geweest de vervanging van de beglazing van de perronoverkapping op het Centraal Station in Amsterdam. Het oude draadglas van de overkapping werd vervangen door gelaagd glas. Het project heeft een looptijd gehad van drie jaar.

Voor vervanging van de oude glasprofielen heeft Johan de Haan contact opgenomen met Bloem Sealants bv uit Den Haag. Samen met Johan de Haan heeft Bloem Sealants nieuwe rubberprofielen ontwikkeld die toegepast konden worden op de oude bestaande aluminium draagconstructie. Een van de voorwaarden waaraan voldaan moest worden was dat het rubber grote trillingen kan opvangen en daarmee het glas bescherming kan bieden. Gekozen werd voor Bloem Sealants BSP-Siliconen profielen. Siliconen profielen zijn hoogwaardig, volledig UV bestendig en hebben een lange levensduur met behoud van hoge elastische en flexibele eigenschappen.