BloemSealants producten: Kitten, brandwerend, lijmsystemen, pur-schuimen, rubberfrofielen, kitpistolen, hulpmaterialen,

Het nieuwe EU-gebouw in Brussel

Het nieuwe EU-gebouw in Brussel

Een ei, ramen uit 28 landen en felgekleurde tapijten; de Europese wijk in Brussel heeft er een nieuw opvallend gebouw bij. Het complex met een eivormige constructie binnenin zal vanaf januari 2017 worden gebruikt voor Europese toppen.


Een bedrijfje uit Ieper kreeg de opdracht om oude eiken ramen uit alle EU-lidstaten te verzamelen. Bloem Sealants leverde de duurzaam elastische afdichtingskit Renoseal voor de montage van de esthetische gevels van het nieuwe gebouw van de Europese Raad in Brussel. De gevels van dit markante Brusselse gebouw bestaan uit 218 unieke, met roestvrijstaal omlijste eikenhouten ramen.

Renoseal als toepassing
Renoseal is toegepast voor de afdichting van het extra transparante veiligheidsglas in de kozijnen. Gevelbouwer Belgo Metal uit Oost-Vlaanderen koos voor Renoseal, omdat het als één van de weinige kitten op de markt verdraagzaam is met de in het glas aanwezige pvb-folie. Bovendien is Renoseal duurzaam elastisch waardoor zeer weinig onderhoud aan de gevel nodig is en de kans op vochtproblemen minimaal is.

Mooie beelden en filmmateriaal van dit indrukwekkende gebouw: http://deredactie.be/permalink/1.2838153