BloemSealants producten: Kitten, brandwerend, lijmsystemen, pur-schuimen, rubberfrofielen, kitpistolen, hulpmaterialen,

Referenties


Villa Jongerius, Utrecht


Villa Jongerius is een rijksmonument met internationale allure en een exotische uitstraling, dat in de jaren '30 is gebouwd door de ondernemer Jan Jongerius. Eind 2017 werd de villa Jongerius opnieuw gerenoveerd. A&A Glashandel en Bloem Sealants zijn hiervoor ingezet. Voor dit project werd Renoseal elastische stoppasta gebruikt. De kleur RAL 3002 zorgde voor een aangename, mooie en warme uitstraling.Restauratie Passage, Den Haag


Voor de restauratie waren de woningen boven de winkels veelal leeg, daarom is besloten de eerste verdieping bij de Passage te betrekken. Enkele nieuwe bruggen maken het mogelijk op die hoogte van de ene kant naar de andere kant over te steken. In 2008 won de Passage de jaarprijs van de Nederlandse Raad van Winkelcentra. De prijs werd voor de 13de keer uitgereikt. De jury benadrukte ook de goede samenwerking tussen de winkeliers, eigenaar Provastgoed Nederland en Monumentenzorg. Eind 2016 tot halverwege 2017 is de gehele kapconstructie opnieuw afgewerkt, hiervoor is Renoseal van Bloem Sealants gebruikt.Wolkenkrabber, Amsterdam


Voor het Rijksmonument "De Wolkenkrabber" in Amsterdam werd Renoseal elastische stoppasta van Bloem Sealants voorgeschreven. Het 12-verdiepingenhuis is een uit 1932 daterend woongebouw in de Amsterdamse Rivierenbuurt. Renoseal werd in specifieke kleuren geleverd. Het stalen trappenhuis werd eerst gerenoveerd waarbij de beglazing vervangen werd door polycarbonaat met als beglazingskit Renoseal stoppasta in de Sikkens verfkleur okergeel. Doordat het staal eerst compleet afgeschilderd werd en er pas daarna met Renoseal in dezelfde kleur werd beglaasd, kon een laatste en dure schilderbeurt achterwegen blijven. 

 • Wolkenkrabber, Amsterdam
 • Wolkenkrabber, Amsterdam
 • Wolkenkrabber, Amsterdam
 • Wolkenkrabber, Amsterdam
 • Wolkenkrabber, Amsterdam


Minervaplein, Amsterdam


Dit renovatieproject in Amsterdam Zuid werd uitgevoerd door Huiser & de Witt. Het werk bestond uit het vernieuwen van alle houten deuren en kozijnen in de originele stijl en het vervangen van enkel glas in HR++ glas. In totaal ging het om 250 ramen en 50 deuren. Na advies van Bloem Sealants werd MSP-Oneseal gebruikt. Deze duurzaam elastische beglazingskit op basis van MS-polymeer werd gekozen vanwege de verwerking en uitstekende overschilderbaarheid. 

 • Minervaplein, Amsterdam
 • Minervaplein, Amsterdam
 • Minervaplein, Amsterdam
 • Minervaplein, Amsterdam
 • Minervaplein, Amsterdam


Hervormde Kerk, Valkenburg ZH


Bloem Sealants werd ingeschakeld om een oplossing te bieden voor het verlijmen van glas in lood van de Hervormde Kerk in Valkenburg ZH. Jilleba Glas in Lood nam de opdracht aan voor de restauratie van ramen door het oude glas te hergebruiken en het oude lood door nieuw te vervangen. De frames zijn met behulp van MSP-Allround verlijmd. 

 • Hervormde Kerk, Valkenburg ZH
 • Hervormde Kerk, Valkenburg ZH


Europese Raad, Brussel


Résidence Palace; Het Europagebouw is de hoofdzetel van de Europese Raad en de Raad van de Europese Unie. Eén van de gebouwen wordt gerenoveerd en uitgebreid zodat de Europese Raad er in 2013 haar intrek kan nemen. Voor de renovatie werd Renoseal elastische stoppasta van Bloem Sealants gebruikt. 

 • Europese Raad, Brussel


Apollolaan, Amsterdam

Bewoners aan de Apollolaan 193-197 in Amsterdam kunnen weer comfortabel in hun woning vertoeven zonder geluidshinder van voorbijgaand verkeer. De geluidsanering werd verwezenlijkt door stalen ramen en deuren uit de zeer slanke, geïsoleerde Jansen Arte profielserie.

De keuze voor deze uitermate geschikte profielen werd bepaald op basis van adviezen door ODS te Barendrecht. Renoseal, een onderhoudsarme stoppasta, werd aangebracht in de kleur grachtengroen. Dit past bij de oorspronkelijke kleur van de kozijnen.De Boog van Voorburg, Voorburg

Dit opmerkelijke gebouw met 24 luxe appartementen en een kerk, genaamd “de Boog van Voorburg” is voorzien geveldilataties in bijpassende kleuren met Bencoflex MSP-20. Dit is een blijvend elastische polymeerkit, specifiek voor dilataties en aansluitvoegen in de bouw.

Met een organisch oplosmiddelgehalte van 0,00% VOC/EG is MSP-20 niet milieubelastend volgens Emicode EC1-plus. De voegen werden direct na het aanbrengen “bezand” waardoor ze één geheel vormen met het omliggende metselwerk. Het overige kitwerk in de badkamers, toiletten en keukens werd uitgevoerd met Quadroseal, multifunctionele siliconen.British Museum, London

Het British Museum kreeg steeds meer bezoekers te verwerken waardoor architect Lord Norman Foster een groot glazen dak over het binnenhof ontworpen heeft dat als verkeersruimte is gaan functioneren en directe toegang geeft naar de verschillende vleugels van het museum.

De beglazing is uitgevoerd met BSP-siliconenprofielen waardoor een vrijwel onderhoudsloos beglazingssysteem nu onderdak geeft aan de dagelijkse stroom bezoekers. BSP-siliconen-profielen en vormdelen kunnen met siliconen duurzaam verlijmd worden op glas, aluminium, kunststoffen, en stucwerk. De lijm en het profiel vormen door vulkanisatie één geheel. Nader advies inwinnen en/of eigen tests wordt geadviseerd.Atlas ArenA Gebouwen

Voor het Atlas ArenA complex in Amsterdam Zuid-Oost heeft Bloem Sealants de betonnen gevels gerenoveerd. Deze werden gereinigd en de dilatatievoegen volledig vernieuwd met Bencoflex MSP-20 met een nieuwe 10 jarige garantie. De polymeerkit werd in een specifieke bijpassende kleur geleverd.

De nieuwbouw vond plaats in de jaren 80. De bestaande kantoorgebouwen zijn recent aangepast aan de meest moderne eisen. Ze zijn zowel van binnen als van buiten helemaal ge-update. Momenteel zijn er de hoofdkantoren van Adidas, Nike, Reebok en de Bijenkorf gehuisvest.Hilton Hotel, Den Haag


Den Haag heeft een nieuw landmark. In het centrum van Den Haag, op de hoek van de Zeestraat en de Mauritskade is het 5 sterren Hilton Hotel gerealiseerd. Bloem Sealants leverde voor de gevelbouwers de voornaamste afdichtingsproducten. Architect Wolbrand van der Vis van PBV-architecten heeft het gebouw dat uit 1950 dateert een complete metamorfose laten ondergaan. Het oorspronkelijke gebouw dat ooit dienst deed als het PTT hoofdpostkantoor werd tot op het casco gestript. Het nieuwe Hilton telt nu 195 kamers, een inpandig healthcenter en 10 luxe penthouses.