BloemSealants producten: Kitten, brandwerend, lijmsystemen, pur-schuimen, rubberfrofielen, kitpistolen, hulpmaterialen,

Referenties


Wolkenkrabber, Amsterdam


Voor het Rijksmonument "De Wolkenkrabber" in Amsterdam werd Renoseal elastische stoppasta van Bloem Sealants voorgeschreven. Het 12-verdiepingenhuis is een uit 1932 daterend woongebouw in de Amsterdamse Rivierenbuurt. Renoseal werd in specifieke kleuren geleverd. Het stalen trappenhuis werd eerst gerenoveerd waarbij de beglazing vervangen werd door polycarbonaat met als beglazingskit Renoseal stoppasta in de Sikkens verfkleur okergeel. Doordat het staal eerst compleet afgeschilderd werd en er pas daarna met Renoseal in dezelfde kleur werd beglaasd, kon een laatste en dure schilderbeurt achterwegen blijven. Alle stalen ramen en deuren werden vervangen door de zeer slanke, geïsoleerde Jansen Arte profielserie. De keuze voor deze uitermate geschikte profielen werd bepaald op basis van adviezen door ODS te Barendrecht.   

Lees meer
 • Wolkenkrabber, Amsterdam
 • Wolkenkrabber, Amsterdam
 • Wolkenkrabber, Amsterdam
 • Wolkenkrabber, Amsterdam
 • Wolkenkrabber, Amsterdam


Minervaplein, Amsterdam

Dit renovatieproject in Amsterdam Zuid werd uitgevoerd door Huiser & de Witt. Het werk bestond uit het vernieuwen van alle houten deuren en kozijnen in de originele stijl en het vervangen van enkel glas in HR++ glas.

In totaal ging het om 250 ramen en 50 deuren. Na advies van Bloem Sealants werd MSP-Oneseal gebruikt. Deze duurzaam elastische beglazingskit op basis van MS-polymeer werd is gekozen vanwege de verwerking en uitstekende overschilderbaarheid. ?

 • Minervaplein, Amsterdam
 • Minervaplein, Amsterdam
 • Minervaplein, Amsterdam
 • Minervaplein, Amsterdam
 • Minervaplein, Amsterdam


Hervormde Kerk, Valkenburg ZH

Bloem Sealants werd ingeschakeld om een oplossing te bieden voor het verlijmen van glas in lood van de Hervormde Kerk in Valkenburg ZH. Jilleba Glas in Lood nam de opdracht aan voor de restauratie van ramen door het oude glas te hergebruiken en het oude lood door nieuw te vervangen. De frames zijn met behulp van MSP-Allround verlijmd. ?

 • Hervormde Kerk, Valkenburg ZH
 • Hervormde Kerk, Valkenburg ZH


Europese raad, Brussel

Bewoners aan de Apollolaan 193-197 in Amsterdam kunnen weer comfortabel in hun woning vertoeven zonder geluidshinder van voorbijgaand verkeer. De geluidsanering werd verwezenlijkt door stalen ramen en deuren uit de zeer slanke, geïsoleerde Jansen Arte profielserie.

De keuze voor deze uitermate geschikte profielen werd bepaald op basis van adviezen door ODS te Barendrecht. Renoseal, een onderhoudsarme stoppasta, werd aangebracht in de kleur grachtengroen. Dit past bij de oorspronkelijke kleur van de kozijnen.

 • Europese raad, Brussel


Apollolaan, Amsterdam

Bewoners aan de Apollolaan 193-197 in Amsterdam kunnen weer comfortabel in hun woning vertoeven zonder geluidshinder van voorbijgaand verkeer. De geluidsanering werd verwezenlijkt door stalen ramen en deuren uit de zeer slanke, geïsoleerde Jansen Arte profielserie.

De keuze voor deze uitermate geschikte profielen werd bepaald op basis van adviezen door ODS te Barendrecht. Renoseal, een onderhoudsarme stoppasta, werd aangebracht in de kleur grachtengroen. Dit past bij de oorspronkelijke kleur van de kozijnen.De Boog van Voorburg, Voorburg

Dit opmerkelijke gebouw met 24 luxe appartementen en een kerk, genaamd “de Boog van Voorburg” is voorzien geveldilataties in bijpassende kleuren met Bencoflex MSP-20. Dit is een blijvend elastische polymeerkit, specifiek voor dilataties en aansluitvoegen in de bouw.

Met een organisch oplosmiddelgehalte van 0,00% VOC/EG is MSP-20 niet milieubelastend volgens Emicode EC1-plus. De voegen werden direct na het aanbrengen “bezand” waardoor ze één geheel vormen met het omliggende metselwerk. Het overige kitwerk in de badkamers, toiletten en keukens werd uitgevoerd met Quadroseal, multifunctionele siliconen.British Museum, London

Het British Museum kreeg steeds meer bezoekers te verwerken waardoor architect Lord Norman Foster een groot glazen dak over het binnenhof ontworpen heeft dat als verkeersruimte is gaan functioneren en directe toegang geeft naar de verschillende vleugels van het museum.

De beglazing is uitgevoerd met BSP-siliconenprofielen waardoor een vrijwel onderhoudsloos beglazingssysteem nu onderdak geeft aan de dagelijkse stroom bezoekers. BSP-siliconen-profielen en vormdelen kunnen met siliconen duurzaam verlijmd worden op glas, aluminium, kunststoffen, en stucwerk. De lijm en het profiel vormen door vulkanisatie één geheel. Nader advies inwinnen en/of eigen tests wordt geadviseerd.Admirant, Eindhoven

Voor het realiseren van een water- en luchtdichte gevel voor “de Admirant”, het hoogste gebouw van Eindhoven, werden direct na het plaatsen van de betonelementen de afdichtingen aangebracht met Bencoflex MSP-20.

MSP-20 is een duurzaam elastische voegkit op basis van MS-Polymeer voor dilataties en aansluitvoegen. Met een organisch oplosmiddel gehalte van 0,00% VOC/EG is het product niet milieubelastend en voldoet aan Emicode EC1-plus.?Woningproject Leidschendam

Het rondvormige gebouw ligt in een fraaie groene omgeving nabij het landgoed Schakenbosch00 Het woongebouw, voorzien van 57 appartementen, verdeeld over zeven woonlagen werd van top tot teen afgedicht met afdichtingsproducten van Bloem Sealants.De Koopgoot, Rotterdam

BSP-Siliconen profielen werden als oplegging en afdichting toegepast in de glasdaken van de “Koopgoot van Rotterdam”. BSP-profieltechniek biedt oplossingen voor duurzame afdichting bij soortgelijke glazen objecten w.o. het Scheepvaartmuseum en het Centraal Station Amsterdam

Naast de keuze uit de bestaande 4.500 tools uit het huidige BSP-Programma, kunt u terecht voor de ontwikkeling van een eigen ontwerp met alle bijbehorende specificaties.Atlas ArenA Gebouwen

Voor het Atlas ArenA complex in Amsterdam Zuid-Oost heeft Bloem Sealants de betonnen gevels gerenoveerd. Deze werden gereinigd en de dilatatievoegen volledig vernieuwd met Bencoflex MSP-20 met een nieuwe 10 jarige garantie. De polymeerkit werd in een specifieke bijpassende kleur geleverd.

De nieuwbouw vond plaats in de jaren 80. De bestaande kantoorgebouwen zijn recent aangepast aan de meest moderne eisen. Ze zijn zowel van binnen als van buiten helemaal ge-update. Momenteel zijn er de hoofdkantoren van Adidas, Nike, Reebok en de Bijenkorf gehuisvest.Hilton Hotel, Den Haag


Den Haag heeft een nieuw landmark. In het centrum van Den Haag, op de hoek van de Zeestraat en de Mauritskade is het 5 sterren Hilton Hotel gerealiseerd. Bloem Sealants leverde voor de gevelbouwers de voornaamste afdichtingsproducten. Architect Wolbrand van der Vis van PBV-architecten heeft het gebouw dat uit 1950 dateert een complete metamorfose laten ondergaan. Het oorspronkelijke gebouw dat ooit dienst deed als het PTT hoofdpostkantoor werd tot op het casco gestript. Het nieuwe Hilton telt nu 195 kamers, een inpandig healthcenter en 10 luxe penthouses.