BloemSealants producten: Kitten, brandwerend, lijmsystemen, pur-schuimen, rubberfrofielen, kitpistolen, hulpmaterialen,

Referenties


Wolkenkrabber, Amsterdam

Restauratieproject "De Wolkenkrabber" in Amsterdam met Renoseal.

De originele naam van het gebouw was het Twaalfverdiepingenhuis. Deze naam is later door de Amsterdammers vervangen door “De Wolkenkrabber”. Het gebouw is 12 verdiepingen hoog, herbergt 24 appartementen en is gebouwd tussen 1930 en 1932.

Nu ruim 85 jaar later, wordt het gebouw grondig gerestaureerd waaronder het stalen trappenhuis aan de buitenzijde. Deze werd opgetrokken uit staal en rondom ‘beglaasd’. Het geheel is vervuild en dof geworden en inmiddels in oude luister hersteld. Omdat de trapconstructie niet sterk genoeg bleek om gelaagd glas te plaatsen is er gekozen voor polycarbonaat. Deze heldere kunststof is vele malen lichter dan echt glas.

Voor het inwellen van het polycarbonaat en voor de stopkanten werd Renoseal elastische stoppasta gebruikt. Renoseal werd geleverd in de Sikkens verfkleur E8.50.60, het originele okergeel van het omliggende staal. Doordat het staal eerst compleet afgeschilderd werd en er pas daarna met Renoseal in dezelfde kleur werd beglaasd, kon een laatste en dure schilderbeurt achterwege blijven.

Hoeveelheden: Polycarbonaat: ca. 342 platen. Renoseal stopvoegen: ca. 1450 strekkende meter. Voegbreedtes: 12x10 mm t/m 20x20 mm.

 • Wolkenkrabber, Amsterdam
 • Wolkenkrabber, Amsterdam
 • Wolkenkrabber, Amsterdam
 • Wolkenkrabber, Amsterdam
 • Wolkenkrabber, Amsterdam


Minervaplein, Amsterdam

Renovatieproject in Amsterdam Zuid met MSP-Oneseal.

Bloem Sealants werd ingeschakeld voor een beglazingsadvies ten behoeve van een renovatieproject aan het Minervaplein in Amsterdam. Het werk bestond uit het vernieuwen van de houten deuren en kozijnen in de originele stijl en het vervangen van enkel glas in HR++ glas. Een totale projectomvang van 250 ramen en 50 deuren.

Vanwege het monumentale karakter van het pand (1930), stond het project onder toezicht van Monumentenbeheer. Onder andere werd de eis gesteld dat de authenticiteit van het pand behouden werd na renovatie. Bewonersvereniging en de Gemeente Amsterdam waren hierbij nauw betrokken.

Huiser & de Witt Houtbewerking en Renovatie, gespecialiseerd in het vervaardigen en renoveren van ramen, deuren en kozijnen in monumenten en klassieke panden, mocht deze opdracht uitvoeren. Zij legden de vraagstelling bij Bloem Sealants neer voor advies over de juiste beglazingskit voor zowel het beglazen als het afdichten van de panelen in de deuren. Hiervoor is MSP-Oneseal geadviseerd, vanwege de sterke eigenschappen van deze kit. Het mag duidelijk zijn dat het resultaat er dan ook naar was; tot grote tevredenheid van alle partijen.

MSP-Oneseal is een duurzaam elastische beglazings- en voegkit op basis van MS-polymeer. De kit is uitstekend overschilderbaar met VOC 2010 alkydharsverven en watergedragen verven. MSP-Oneseal heeft verder de volgende eigenschappen:
• Uitstekende verwerking en uitstekend overschilderbaar
• Blijvende elasticiteit
• Sterke hechting
• Groot hechtspectrum
• Anti corrosief
• Zonder isocyanaten, oplosmiddelen en siliconen

Werkwijze: De deuren en de panelen zijn eerst 2x in de primer gespoten, kleur 9010. Daarna zijn de panelen in de deuren gemonteerd en afgekit met MSP-Oneseal. Vervolgens nog een keer met dezelfde primer gespoten en als laatste afgespoten met pu- alkyd spray. Het glas is als laatste geplaatst in de MSP-Oneseal. De ramen hebben dezelfde behandeling gekregen, ook het laatst het glas.

Objectomschrijving
Bouwblok uit de jaren 30, gelegen aan het Minervaplein, tussen Minervalaan en Michelangelostraat en bestaand uit vijf tot zes bouwlagen onder een hoog opgetrokken schilddak met zwarte pannen. Het geheel is in baksteen opgetrokken en heeft een natuurstenen plint. De kopse zijde aan het plein is 23 vensterassen breed. De begane grond heeft twee centrale ingangspartijen, één in de zevende travee vanaf links, de ander in de vierde travee vanaf rechts. De begane grond met het omlopende balkon wijkt iets naar voren. De T-vensters zijn geplaatst tussen zware muurdammen voorzien van gestileerde kapitelen van natuursteen. De balkondeuren op de eerste verdieping zijn geplaatst tussen gemetselde scheidingsmuurtjes, afgedekt door natuursteen. De rechthoekige vensters op de verdiepingen hebben schuiframen en zijn voorzien van bovenlichten met verticaal in drieën verdeelde dakruitjes. Op de vierde verdieping is elke venstertravee voorzien van een ver uitstekend driezijdig balkon met gemetselde borstwering. De diepliggende balkondeuren zijn geplaatst tussen zware penanten die rusten op de daaronder geplaatste muurdammen. Aan de bovenzijde zijn de penanten voorzien van gestileerde kapitelen.

 • Minervaplein, Amsterdam
 • Minervaplein, Amsterdam
 • Minervaplein, Amsterdam
 • Minervaplein, Amsterdam
 • Minervaplein, Amsterdam


Hervormde Kerk, Valkenburg ZH

Bloem Sealants is ingeschakeld om een oplossing te bieden voor het verlijmen van glas in lood van de Hervormde Kerk in Valkenburg ZH. De vraagstelling kwam van Jilleba Glas in Lood te Leiden. Een interessant project, aangezien de kerk een monument is en het de goedkeuring van de monumentendienst moest hebben.


Jilleba glas in lood nam de opdracht aan voor de restauratie van ramen door het oude glas te gebruiken en het oude lood door nieuw te vervangen. Ook moest het glas in lood geïsoleerd worden, wat nu nog door een achterzetraam gebeurde. Aangezien het raamwerk met glas in lood van beton was, is de oplossing gezocht in stalen frames met een zgn. Jansenprofiel kliklijst aan de binnenzijde. De frames hebben de afmeting van de bestaande sponning van 30 x 50 mm waardoor er aan het aanzicht van buiten niets is veranderd. Tevens zijn de glas in lood panelen tussen isolatie voorzien van getrokken monumentenglas als buitenglas om de uitstraling niet te modern te maken. Dit alles is in overleg gegaan met de monumentendienst aangezien het gebouw een monument is. Uitdaging in deze was de montage van de frames in het beton waar niet in geboord kon worden omdat er anders beschadigingen zouden ontstaan. In overleg met Bloem Sealants is een oplossing gezocht om de frames erin te lijmen. Deze oplossing werd gevonden in het verlijmen met MSP allround.


Historie kerkgebouw
Omstreeks het jaar 835 werd in Valkenburg, op de plek van de huidige kerk, een kapel gebouwd voor de christelijke gemeenschap in en rond Valkenburg. Deze kerk was 30 m. lang en bijna 12 m. breed. De ruimte werd door pilaren in drieën gedeeld: een middenschip en twee zijbeuken. Tijdens de Hoekse en Kabeljauwse twisten werd dit godshuis volledig verwoest, maar in 1493 herbouwd. Het gebouw heeft 350 jaar in het dorp gestaan.

Het was Johannes Calvijn die in 1534 overging tot de reformatie. Calvijn brak radicaal met de Rooms Katholieke kerk. Het kerkgebouw dient de grootst mogelijke soberheid te hebben. Het was de vraag of er in de periode van de ‘’Nije’’ leer nog wel in Valkenburg gekerkt werd. De kerk was door de 80-jarige oorlog zwaar beschadigd en werd pas in 1617 volledig hersteld. Rond 1800 raakte de kerk in verval omdat er geen geld was om het te onderhouden.

In 1844 werd een geheel nieuwe kerk gebouwd op de restanten van de oude fundering. Het gebouw kostte fl. 6.500,=. Het torentje was van hout en was vooral in de jaren ‘20 een voorwerp van Rijnsburgse spot. Het was namelijk zo dat bij het luiden van de klok, het torentje bijna dezelfde beweging maakte. In 1929 werd de toren vervangen door een prachtige slanke toren.

Tijdens de oorlogshandelingen in mei 1940 werd de kerk opnieuw verwoest. Een noodkerk werd op 21 juli ‘40 in gebruik genomen die bijna 10 jaar dienst deed. Voor het huidige kerkgebouw is op 24 januari 1949 de eerste steen gelegd en op 14 februari 1950 werd dit nieuwe bedehuis in gebruik genomen. In 1999 is door de burgerlijke gemeente Valkenburg de toren naast de kerk op de oorspronkelijke fundamenten herbouwd.

 • Hervormde Kerk, Valkenburg ZH
 • Hervormde Kerk, Valkenburg ZH


Europese raad, Brussel

Bloem Sealants uit Den Haag leverde de duurzaam elastische afdichtingskit Renoseal voor de montage van de esthetische gevels van het nieuwe gebouw van de Europese Raad in Brussel. De gevels van dit markante Brusselse gebouw bestaan uit 218 unieke, met roestvrijstaal omlijste eikenhouten ramen. Renoseal is toegepast voor de afdichting van het extra transparante veiligheidsglas in de kozijnen. Gevelbouwer Belgo Metal uit Oost-Vlaanderen koos voor Renoseal, omdat het als één van de weinige kitten op de markt verdraagzaam is met de in het glas aanwezige pvb-folie. Bovendien is Renoseal duurzaam elastisch waardoor zeer weinig onderhoud aan de gevel nodig is en de kans op vochtproblemen minimaal is.

 • Europese raad, Brussel


Apollolaan, Amsterdam

Bewoners aan de Apollolaan 193-197 in Amsterdam kunnen weer comfortabel in hun woning vertoeven zonder geluidshinder van voorbijgaand verkeer. De woningen waren volgens het Meerjarenprogramma Geluidsanering (MJPG) van de gemeente Amsterdam aan de beurt voor het aanbrengen van geluidsisolatie; de appartementen uit 1920 voldoen immers niet meer aan hedendaagse standaarden wat betreft warmte- en geluidsisolatie.

Bij de geluidsanering geldt bovendien het behoud van monumentale details als harde eis vanuit welstand. Een waar huzarenstukje, vertelt Henny van Oortmarssen, vestigingsdirecteur bij Breijer. ‘Om de geluidsbelasting aan de gevel terug te dringen naar het acceptabele geluidniveau in de woning van 38 dB, moesten de kozijnen worden aangepakt. Deze waren namelijk niet geïsoleerd en het raam bestond uit enkel glas. We wilden akoestisch dubbel glas toepassen voor betere geluidisolatie, maar tegelijkertijd de tussenroedes en slanke raamprofielen van 25 millimeter behouden. De oplossing vonden we in het slanke Janisol Arte systeem, dat door Smits Gemert op maat is gemaakt.’ Dit kon verwezenlijkt worden door de Renoseal, Easyseal XPS en Quadroseal beglazingskit van Bloem sealants.De Boog van Voorburg, Voorburg

Het gebouw met 24 luxe appartementen en een kerk, genaamd “de Boog van Voorburg”, heeft een opvallende architectuur die geïnspireerd werd op de jaren 20 en 30. De plek waar het kleinschalige gebouw werd gerealiseerd, is minstens zo bijzonder. De Boog van Voorburg bevindt zich centraal gelegen in het centrum van Voorburg in de nabijheid van talrijke voorzieningen.

De geveldilataties werden in diverse bijpassende kleuren uitgevoerd met Bencoflex MSP-20 en buitendien “bezand” waardoor ze één geheel vormen met het overige metselwerk. Het kitwerk in de badkamers, toiletten en keukens werd uitgevoerd met Quadroseal, multifuntionele siliconen.British Museum, London

Het British Museum kreeg steeds meer bezoekers te verwerken, veel meer dan de gebouwen eigenlijk aankonden. De galerijen werden veel te druk. Om dit op te lossen heeft architect Lord Norman Foster een groot glazen dak over het binnenhof ontworpen, waardoor dit hof nu als verkeersruimte is gaan functioneren met directe toegang tot de verschillende vleugels van het museum. De beroemde Ronde-leeskamer van de architect Smirke (1854-1857) is schitterend opgenomen als middelpunt van het nieuwe dak.Admirant, Eindhoven

Met 105 meter is “de Admirant” het hoogste gebouw van Eindhoven. In de buurt van de voormalige fabrieken en het hoofdkantoor van Philips, nu omgebouwd tot de Witte Dame en De Admirant. Voor het realiseren van een water- en luchtdichte gevel werden direct na het plaatsen van de betonelementen de afdichtingen aangebracht met Bencoflex MSP-20, een duurzaam elastische kit op basis van MS-polymeer met KOMO-keur welke voldoet aan ISO-11600 25LM.Woningproject

Het rondvormige gebouw ligt in een fraaie groene omgeving nabij het landgoed Schakenbosch dat via een wandelroute toegankelijk is. Het gebouw is voorzien van 57 appartementen, verdeeld over zeven woonlagen.Coolsingel ('koopgoot'), Rotterdam

Bloem Sealants levert al meer dan 50 jaar een breed scala producten waaronder afdichtingskit, beglazingskit, voegkit, Pur schuimen, lijmen, afdichtingsband en tapes, rugvullingsmateriaal, verwerkingsmateriaal, brandpreventie en brandwerend materiaal, siliconenprofielen, kitpistolen, cleaners, primers en finishersAtlas ArenA Gebouwen

Het Atlas ArenA complex ligt midden in het commerciële hart van Amsterdam Zuid-Oost. De nieuwbouw vond plaats in de jaren 80. De bestaande kantoorgebouwen zijn recent aangepast aan de meest moderne eisen. Ze zijn zowel van binnen als van buiten helemaal ge-update. Momenteel zijn er de hoofdkantoren van Adidas, Nike, Reebok en de Bijenkorf gehuisvest. Tijdens de modernisering werden ook de betonnen gevels gerenoveerd. Deze werden gereinigd en de dilatatievoegen volledig vernieuwd met Bencoflex MSP-20 voor een nieuwe 10 jarige garantie. De kit werd in een specifiek bijpassende kleur geleverd.Hilton, Den Haag

Den Haag heeft een nieuw landmark. In het centrum van Den Haag, op de hoek van de Zeestraat en de Mauritskade is de realisatie van het 5 sterren Hilton Hotel een feit. Het oorspronkelijke gebouw dat ooit dienst deed als het PTT hoofdpostkantoor werd tot op het casco gestript. Het nieuwe Hilton telt 195 kamers, een inpandig healthcenter en 10 luxe penthouses.