BloemSealants producten: Kitten, brandwerend, lijmsystemen, pur-schuimen, rubberfrofielen, kitpistolen, hulpmaterialen,

Specialisten in afdichtings en beglazingskitten en lijmen

Specialisten in afdichtings en beglazingskitten en lijmen

Onze missie is de zorg en begeleiding voor het duurzaam functioneren van afdichtingen in de gevel en in het bijzonder kitten voor de glas- en verfbranche, laat directeur Rob Bloem van Bloem Sealants weten. Het bedrijf fabriceert en levert (Komo) gecertificeerde kitten op basis van een degelijk advies aan de professionele verwerker in de glas- en verfbranche.Bewijs

Dagelijks gaat er een team van goed opgeleide en ervaren buitendienstmedewerkers op pad. De voortdurende ontwikkeling van nieuwe producten vormt daarbij de leidraad. We zijn een kleine zelf-standige speler op deze specifieke markt en verwerven steeds meer naamsbekendheid. Op het gebied van beglazingskitten en aanverwante artikelen hebben wij inmiddels zo’n 25 procent marktaandeel verworven. En er wordt door de grote marktspelers steeds vaker naar ons geluisterd. Producten en productnamen waarmee wij succes hebben, worden soms zelfs gekopieerd. We kunnen daar weinig tegen doen, maar het is wél een bewijs van onze inventiviteit en kennis.

Spontaan

Wij zijn trots op ons bedrijf, zegt Rob Bloem. Niet alleen op de gestage omzetgroei van jaarlijks zo’n 15 tot 20 pro- cent, maar zeker ook op de spontane aanmelding van potentiële nieuwe medewerkers die ons uit de markt kennen en bij ons willen komen wer- ken. Wij kennen vrijwel geen personeelsverloop, waardoor we een vaste kern van gemotiveerde medewerkers hebben kunnen opbou- wen. De start van onze nieuwbouw in het najaar van 2007 onder- streept de groei die wij doormaken nog eens extra. Wij ondervinden spontane belangstelling van nieuwe relaties. Er is een brede sprei- ding van voorschrijvende instanties, onder andere woningcorpora- ties, Rijksgebouwendiensten, de spoorwegen tot en met de vakman die via de vakbladen en collega-bedrijven over ons gehoord hebben en navraag doen omdat ze onze producten willen toepassen.

Innovaties

Bij Bloem Sealants wordt positief naar de toekomst gekeken. “We zijn goed bezig. Ik verneem dagelijks van onze medewerkers hoe positief onze producten worden beoordeeld en zie daarbij een sterk groeien- de hoeveelheid producten naar alle uithoeken van het land en daar- buiten verzenden. Die trend bij ons is niet nieuw. Ook in de recente jaren, waarin de Nederlandse bouw het toch behoorlijk moeilijk had, was deze positieve trend al aanwezig. Het zal mede te maken hebben met onze voortdurende productinnovaties. Telkens komen we met nieuwe producten die voorafgaand aan de introductie in de markt altijd een behoorlijke praktijktestfase hebben doorlopen. Fiasco’s kun- nen we ons absoluut niet veroorloven. In wat we doen, zijn we goed, we doen het dan ook al meer dan vijftig jaar met plezier".