BloemSealants producten: Kitten, brandwerend, lijmsystemen, pur-schuimen, rubberfrofielen, kitpistolen, hulpmaterialen,

Publicaties


Cleanseal FDA met succes gebruikt bij gerenommeerde voedingsmiddelenindustrie

Cleanseal FDA met succes gebruikt bij gerenommeerde voedingsmiddelenindustrie

02-10-2016

Sinds jaar en dag staan de kenmerkende dozen kit van Bloem Sealants in de werkplaats van Sijtsma Noord te Dronrijp. Recentelijk heeft men daar onze dozen Cleanseal FDA aan toegevoegd. Speciaal voor Sijtsma Noord vult Bloem Sealants Cleanseal FDA worsten af in de ral kleur 9010.

Gebruik van Renoseal bij transformatie Onderzeebootloods

Gebruik van Renoseal bij transformatie Onderzeebootloods

01-03-2016

De Onderzeebootloods op het RDM-terrein in Rotterdam is onlangs getransformeerd. Vanaf deze zomer neemt offshore bedrijf Ampelmann een deel in gebruik als kantoor. Een ander gedeelte is af te huren voor evenementen, zoals dansvoorstellingen of kunstexposities. Om het authentieke beeld te handhaven, is voor de vervanging van de stalen kozijnen gekozen voor het Janisol Arte profielsysteem van ODS Dak- en Geveltechniek. Deze stalen raamprofielen benaderen qua uitstraling het oorspronkelijke kozijn dankzij de zeer smalle aanzichtbreedte van 40 millimeter. Daarbij hebben de beglaasde kozijnen een hoge isolatiewaarde.

Amsterdam - Akoestisch dubbel glas vermindert geluidsbelasting appartementen

Amsterdam - Akoestisch dubbel glas vermindert geluidsbelasting appartementen

03-06-2015

Amsterdam - Akoestisch dubbel glas vermindert de geluidsbelasting in appartementen aan de Amsterdamse Apollolaan met 30 decibel, zonder dat de aanblik van de ramen is veranderd.

Prinses Beatrix onthult Vissers Namen Monument voor alle omgekomen Scheveningse vissers

Prinses Beatrix onthult Vissers Namen Monument voor alle omgekomen Scheveningse vissers

31-05-2013

SCHEVENINGEN - Een gedenkwaardige dag voor Scheveningen en haar visserijgemeenschap. Prinses Beatrix onthulde vorige week vrijdag het monument met de namen van 1366 Scheveningse vissers, die in de afgelopen twee eeuwen tijdens de uitoefening van hun beroep op zee het leven lieten.

Belgo Metal past Renoseal toe in gevels Europa-gebouw in Brussel

Belgo Metal past Renoseal toe in gevels Europa-gebouw in Brussel

13-03-2013

Bloem Sealants uit Den Haag levert de duurzaam elastische afdichtingskit Renoseal voor de montage van de esthetische gevels van het nieuwe gebouw van de Europese Raad in Brussel. De gevels van dit markante Brusselse gebouw bestaan uit 218 unieke, met roestvrijstaal omlijste eikenhouten ramen. Renoseal is toegepast voor de afdichting van het extra transparante veiligheidsglas in de kozijnen. Gevelbouwer Belgo Metal uit Oost-Vlaanderen koos voor Renoseal, omdat het als één van de weinige kitten op de markt verdraagzaam is met de in het glas aanwezige pvb-folie. Bovendien is Renoseal duurzaam elastisch waardoor zeer weinig onderhoud aan de gevel nodig is en de kans op vochtproblemen minimaal is.

Vaklieden leveren huzarenstukje natuursteen

Vaklieden leveren huzarenstukje natuursteen

01-02-2013

In Scheveningen wordt komend voorjaar het VissersNamenMonument geplaatst. Alle1 .366 namen van vissers die sinds 1813 op zee het leven lieten, zijn hierop terug tevinden. Onder regie van West Gedenktekens hebben verschillende bedrijven een mooi stuk ambacht geleverd om de realisatie mogelijk te maken.

Fact sheet Verenigbaarheid van kitten en dubbel glas

Fact sheet Verenigbaarheid van kitten en dubbel glas

01-12-2012

Al meer dan dertig jaar wordt in gebouwen de huidige vorm van isolerend dubbelglas toegepast: twee glasbladen verbonden door een organische randafdichting. De levensduur van dit product wordt bepaald door de vochtdichtheid van de randafdichting. Het zal duidelijk zijn dat afgezien van de materiaaleigenschappen van deze randafdichting ook de omgevingsfactoren een grote rol spelen bij de levensduur. De beglazingsmethode en de correcte keuze van materialen zijn daarom van cruciaal belang.

Bloem levert BSP- Siliconen - Profielen voor de gevel Bouw

Bloem levert BSP- Siliconen - Profielen voor de gevel Bouw

01-07-2012

Bloem Sealants levert vanaf de oprichting (1954) duurzame afdichtingsproducten voor de bouw en de industrie. Er is volgens Rob Bloem een sterke binding met de gevelbouw waarin circa zestig procent van de omzet gerealiseerd wordt. “Behalve het leveren van Komo- en ISO- gecertificeerde voeg- en beglazingskitten zijn we gespecialiseerd in de engineering en ontwikkeling op het gebied van elastische BSP-siliconenprofielen en -vormdelen.”

Overzicht plaatsingsdetails praktijkrichtlijn beglazen

Overzicht plaatsingsdetails praktijkrichtlijn beglazen

01-02-2012

In december 2011 is de nieuwe NPR (Nederlandse Praktijk Richtlijn) 3577, Beglazen van gebouwen definitief geworden. Indien men deze NPR volgt, mag men er vanuit gaan dat men voldoet aan de eis van ‘waterdichtheid’ die genoemd staat in het Bouwbesluit. Ook is het belangrijk om te weten dat iedere producent van isolerend dubbelglas of triple glas in de garantievoorwaarden heeft staan dat er geplaatst dient te worden conform deze NPR. Reden voor Kenniscentrum Glas van de praktische en functionele richtlijn een beknopt overzicht te maken met plaatsingsdetails, die een gebruiker helpt om goed en duurzaam te beglazen. We lichten twee wijzigingen inzake hielafdichting en het plaatsen van ventilatieroosters toe.

Dak Scheepvaartmuseum gebaseerd op kompasroos

Dak Scheepvaartmuseum gebaseerd op kompasroos

01-09-2011

Het Nederlands Scheepvaartmuseum in Amsterdam is gerenoveerd. Architectenbureau Ney + Partners ontwierp en engineerde een transparante kap waarmee de binnenplaats van het museum verandert in een verblijfsruimte. Een kompasroos vormt de basis voor de glazen koepel die zuiver op druk wordt belast. Staalbouwer Anmeco monteerde de staalconstructie in zeven werkdagen.

VLK factsheet over Kitten en Duurzaamheid

VLK factsheet over Kitten en Duurzaamheid

31-05-2011

Duurzaam ondernemen, duurzaam bouwen. Aandacht voor duurzaamheid is tegenwoordig aan de orde van de dag, maar het is niet iets van de laatste tijd. Al in 1987 spraken de Verenigde Naties over duurzaamheid. De definitie die toen werd vastgesteld, wordt tegenwoordig nog steeds gebruikt: Duurzame ontwikkeling zorgt ervoor dat in de behoefte van de huidige generatie wordt voorzien, zonder dat de mogelijkheden voor volgende generaties worden beperkt.De kitindustrie maakt zich ook sterk voor verduurzaming, zowel binnen de bedrijven en in de producten die ze ontwikkelt als binnen het concept van duurzaam bouwen.

Beglazingskit voortaan niet meer te schilderen

Beglazingskit voortaan niet meer te schilderen

01-02-2010

DOETINCHEM – Werkgeversvereniging Fosag en verffabrikantenvereniging VVVF verrasten vriend en vijand met de oproep, december vorig jaar, om beglazingskit voortaan niet meer te schilderen. De technische discussie over het al dan niet overschilderen van afdichtingskit woedt immers al vele jaren. En de kitproducenten? Hebben die geen mening? Zeker wel. En niet altijd dezelfde.

Getrokken glas voor Verschuerwijk - Schildersvakkrant

Getrokken glas voor Verschuerwijk - Schildersvakkrant

30-01-2009

ARNHEM - Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar nu komen de werkzaamheden op stoom en zijn de eerste resultaten zichtbaar: Schildersbedrijf Albert Verhoeven, Verweij Houttechniek en AGC Eijkelkamp maken, samen met aannemer Vastbouw en architect Rooding, van de Verschuerwijk een bijzonder monument.

Kittoepassing bij gelaagd glas

Kittoepassing bij gelaagd glas

01-01-2009

Gelaagd glas bestaat uit twee of meerdere glasplaten met daar tussen een kunststoffolie (bijvoorbeeld PVB folie). Gelaagd glas wordt ook wel veiligheidsglas genoemd omdat de toegepaste kunststoffolie een extra sterkte aan de glasconstructie geeft. Gelaagd glas wordt daarom vaak toegepast op plaatsen waar inbraakwering of veiligheid bij ruitbreuk een rol speelt.

Verdraagzaamheid van kit

Verdraagzaamheid van kit

31-08-2007

Het gebruik van met name verdraagzame afdichtkitten is sterk bepalend voor de kwaliteit en duurzaamheid van isolatieglas, ramen en kozijnen. In dit artikel gaatrob bloem, directeur en eigenaar van Bloem Sealants B.V., nader in op dit onderwerp.

Specialisten in afdichtings en beglazingskitten en lijmen

Specialisten in afdichtings en beglazingskitten en lijmen

01-08-2007

Onze missie is de zorg en begeleiding voor het duurzaam functioneren van afdichtingen in de gevel en in het bijzonder kitten voor de glas- en verfbranche, laat directeur Rob Bloem van Bloem Sealants weten. Het bedrijf fabriceert en levert (Komo) gecertificeerde kitten op basis van een degelijk advies aan de professionele verwerker in de glas- en verfbranche.

Goedkoop is soms duurkoop

Goedkoop is soms duurkoop

01-08-2007

Gebruik van verdraagzame kitten blijft sterk bepalend voor de kwaliteit en duurzaamheid van isolatieglas, ramen en kozijnen. Dit artikel belicht de achtergrond en risico’s van met elkaar in contact te brengen kitsoorten. Conclusie: hoe goedkoper de beglazings of afdichtkit, hoe groter de kans op weekmakers die de randverbinding van het glas kunnen aantasten.

Als eerste kitfabrikant heeft Bloem onlangs KOMO certificaten behaald

Als eerste kitfabrikant heeft Bloem onlangs KOMO certificaten behaald

01-11-2006

om risico’s zo goed mogelijk af te dekken, zullen timmerfabrikanten steeds vaker uitsluitend willen werken met gecertificeerde producten. Als eerste kitfabrikant heeft Bloem Sealants onlangs KOMO certificaten behaald voor haar meest gangbare en meest toegepaste afdichtings en beglazingskitten. Het bedrijf zegt hiermee in te spelen op de concepten van de NBvT. volgens directeur Rob Bloem biedt de certificering de gebruiker vooral ook de zekerheid dat Bloem Sealants de kitten volgens een constante kwaliteit levert.

KOMO productcertificaten voor Bloem Sealants afdichting en beglazingskitten

KOMO productcertificaten voor Bloem Sealants afdichting en beglazingskitten

01-09-2006

Van de meeste gangbare en toegepaste beglazings en afdichtingskitten zijn die bloem sealants uit den haag sinds deze zomer KOMO gecertificeerd. Met de invoering van zogenaamde 'concepten' door de Nederlandse Bond van Timmerfabrikanten nu mogelijk geworden binnen concept III compleet beglaasde kozijnen met KOMO certificaat te leveren.

Reusachtige glasoverkapping vraagt flexibel beglazingssysteem

Reusachtige glasoverkapping vraagt flexibel beglazingssysteem

01-07-2006

ING Real Estate ontwikkelde in het centrum van Warschau Zlote Tarasy, een grootschalig winkel- en kantorencomplex. De eyecatcher is een glazen 'binary large object', oftewel geometrisch complexe gevel, kortweg blob, die het binnenplein overdekt en afschermt van de straat. De gevolgen die de glasoverkappiung zou hebben voor het binnenklimaat zijn doorgerekend door Ove Arup in samenwerking met adviesbureau Peutz, het moederbedrijf van Geveltechnisch Bureau Köhler. Omdat de blob geen vormrepetitie kent en bovendien onderhevig is aan meervoudige lengte veranderingen, moest het beglazingsstyeem flexibel zijn. Men koos voor BSP-siliconenprofielen.