BloemSealants producten: Kitten, brandwerend, lijmsystemen, pur-schuimen, rubberfrofielen, kitpistolen, hulpmaterialen,

Over ons

Bloem Sealants BV is een Nederlands familiebedrijf, actief in de verkoop en ontwikkeling van hoogwaardige afdichtingsproducten. Onze klanten zijn professionals in de bouw en industrie. Met name in de gevel-, glas-, schilder- en brandpreventie branche. Onder normering door Instituten zoals KIWA, KOMO en Efectis leveren wij kitten, lijmen en rubberprofielen voor nieuwbouw en renovatie. Bloem Sealants levert daarnaast een omvangrijk pakket brandwerende afdichtingen. Ons kantoor en centrale magazijn zijn gevestigd in Den Haag.

60 jaar kennis en ervaring hebben geleid tot een uitgebreid programma aan afdichtingskitten, elastische stopverf, MS-polymeer, acrylaatkit, purschuim, BSP-siliconen rubberprofielen en alle daarvoor benodigde verwerkingsapparatuur.

Ondersteuning met vakkundig advies en korte levertijden van de vele gecertificeerde producten zijn dagelijkse praktijk. Kiezen voor Bloem Sealants staat synoniem voor: Sealants that Work! … dicht, vast en veilig tot in lengte van jaren.

Lees meer over Bloem Sealants

-  In welke branches worden Bloem producten ingezet

   Onze producten worden succesvol toegepast in de volgende branches:

 

-  Advies en kennis delen

   Wij delen graag kennis en adviseren:

Direct advies? Bel ons op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 op +31 (0)70 3296601 of mail uw vraag via info@bloemsealants.com. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.


Product advies? Voor specifieke toepassingen testen we in ons laboratorium de hechting van onze kitten en lijmen op uw eigen referentiematerialen.


Advies op locatie? Bel dan de technische adviseur in uw regio, stuur hem een WhatsApp of sms bericht.


Wilt u bestekteksten? Dan kan dat door gebruik te maken van onze STABU-bestekservice.

 

-  Win-winsituatie

   Een win-winsituatie door goede samenwerking

Onze gestage groei hebben we onder meer te danken aan de goede samenwerking met onze klanten. Bij ons staat daarom centraal:

  • Bereikbaar op werkdagen (ook tussen de middag) van 8:00 tot 17:00 uur
  • Levering uit voorraad, vandaag bestellen is morgen in huis
  • Bestellingen via de webshop met eigen login nummer
  • Deskundig advies, reële prijzen, topkwaliteit en klantvriendelijk
  • Producten volgens de laatste wet- en regelgeving
  • Flexibele adviseurs in uw regio
  • Ondersteuning door STABU-besteksystematiek

 

-  Lid Vereniging Lijmen en Kitten (VLK)

   Bloem Sealants, lid van VLK

De Vereniging Lijmen en Kitten (VLK) is de brancheorganisatie voor de lijm- en kitindustrie. Deze industrietak werkt met name business to business met als belangrijkste sectoren industrie en bouw. De VLK vertegenwoordigt naar schatting ca. 75% van de lijm- en kitverkopen in Nederland. De VLK vertegenwoordigt de lijm- en kitindustrie in Nederland en bewaakt haar technische en economische belangen op Europees niveau.

-  Historie en laatste ontwikkelingen

   In beweging van 1954 tot 2017

Begin 50er jaren importeerde Dirk Bloem kitten van het Duitse merk Perennator. Voornamelijk voor de Nederlandse glastuinbouw. Hij kreeg het alleenverkooprecht en richtte in 1954 Technische Handelsonderneming Bloem & Co op. De eenmanszaak had een bescheiden kantoor met een magazijn achter het Centraal Station in Den Haag. In de beginjaren reisde Bloem met een VW-kever door het land om de kitproducten van Perennator te promoten. Dat waren met name stopverven en butyleenkit kitten op basis van krijt en lijnolie. Na de introductie van Thermopane isolatieglas bleken de beglazingskitten goed te voldoen en werd de verkoop een succes. Bloem & Co breidde uit met elastische voegkitten, spuitapparatuur en polyurethaan kitten van MAMECO (RPM/Ohio/VS).

1960: Nieuwe kitten voor woningen, kantoren, bruggen en viaducten werden door TNO akkoord bevonden en destijds zelfs door hen geadviseerd. Op basis van die innovaties werden talloze bouwprojecten uitgevoerd. In 1961 introduceerde Bloem tijdens de Bouwbeurs als eerste in

Nederland siliconenkit vanuit de VS. Tot dan een vreemd product waar niemand eerder van had gehoord of gezien. De onderneming nam vertegenwoordigers in dienst en een administratieve staf waarna het bedrijf in 1973 vanuit het stadscentrum naar de rand van Den Haag verhuisde. In 1979 kwam zoon Rob Bloem, na een opleiding bij Perennator in Duitsland de firma Bloem & Co versterken. Hij kon zijn ervaringen en chemische kennis, veelal op basis van Bayer-recepturen in Nederland in praktijk brengen.

1980: Tijdens de hausse van het na-isoleren met dubbelglas, werden nieuwe technieken en kitsoorten geïntroduceerd. Het assortiment werd uitgebreid met siliconen rubberprofielen en brandwerende afdichtingsproducten. In 1982 werd ingezet op een bedrijfsoverdracht waarvoor Bloem Sealants BV werd opgericht. In 1986 was de aandelenoverdracht een feit en Rob Bloem werd directeur-eigenaar. In datzelfde jaar werd door Bloem Sealants elastische hybridekit en -lijm op basis van MS-polymeer op de markt gebracht. Een breed pakket elastische afdichtingskitten en beglazingskitten werd voorzien van KOMO-keur. Klanten konden daardoor rekenen op een vaste kwaliteit door externe controle op het productieproces. Bloem Sealants was daarmee voorloper van een onafhankelijke kwaliteitskeuring, die anno 2017 nog steeds meerwaarde biedt. Ondanks de ingevoerde CE-markering voor elastische kitten houdt Bloem Sealants aan KOMO vast.

2009: Er werd een nieuw efficiënt hoofdkantoor met centraal magazijn op bedrijvenpark Westvlietweg aan de rand van Den Haag gebouwd. Opnieuw een grote verbetering, vooral vanwege de ruime opzet en bereikbaarheid. Ondanks de bouwcrisis die onverwacht volgde, bleef het Bloem Sealants voor de wind gaan. Met name door vast te houden aan de kernwaarden kwaliteit, service en advies,. Sommige klanten hielden gedwongen op te bestaan. Maa r de meesten bleven Bloem Sealants trouw. Vrijwel zeker door de in vele jaren opgebouwde relaties. Tegen de stroom in werd geïnvesteerd in nieuwe medewerkers en de ontwikkeling van nog meer kwaliteitsproducten. Vooral daardoor staat het familiebedrijf er bij de huidige economische opleving stevig voor.

2017: Bloem Sealants blijft in beweging en speelt in op de behoeften van de markt. Duurzaam bouwen is daar een van. Diverse producten zijn geïntroduceerd om luchtverlies in gebouwen te beperken. Producten zijn getest en gecertificeerd (door IFT Rosenheim) op basis van geluidsisolatie, luchtdichtheid, warmteweerstand en warmte resistentie. Een en ander volgens de eisen van de Passiefhuis Standaard. Toepassing van de producten kan leiden tot zelfs 90% besparing op energiekosten voor verwarming en koeling van gebouwen. Ze zijn bedoeld om bij te dragen aan duurzaam bouwen, het besparen van energie en geld en vooral ter bescherming van ons milieu

-  Missie en visie

   Missie

Erwtensoep bestaat in de basis uit water en erwten. Erwtensoep zonder zout, peper en kruiden is ondenkbaar. Juist het recept maakt het verschil. In principe is dat in de lijm- en kitindustrie net zo. Vloeibare kunststoffen en vulstoffen zijn de hoofdbestanddelen maar toeslagstoffen maken het product tot een duurzaam elastisch product. Bloem Sealants weet als geen ander waar het op aan komt opdat kitten en lijmen zich optimaal laten verwerken, hechten en gedurende vele jaren functioneren.

Bloem Sealants wil uitblinken als het gaat om kwalitatief hoogstaande afdichtingen en lijmen voor de professional. Dat gebeurt al meer dan 60 jaar. Eerst voor de Nederlandse glastuinbouw, later voor de beglazingsmarkt en tegenwoordig voor vele gespecialiseerde toepassingen in de bouw en industrie. Onderbouwing door diverse gerenommeerde instituten zijn een voorwaarde.

Het delen van kennis en ervaringen is een belangrijke toegevoegde waarde die we onze relaties bieden. Naast veiligheid en zorg voor het milieu heeft Bloem Sealants als kernwaarden: innovatief, servicegericht en deskundig.

-  VOC Emissie uitstoot bij Bloem Producten

   Een win-winsituatie door goede samenwerking

Een veelvoud van de Bloem Producten voldoen aan Eurofins Indoor Air Comfort GOLD. Dit is een innovatieve tool die het certificaat biedt voor het voldoen aan richtlijnen rondom een lage VOC-uitstoot. Deze richtlijnen zijn geschreven voor onder andere bouwproducten zoals elastische kitten en lijmen op basis van relevante Europese specificaties.

De eisen bestaan uit twee niveaus: Het standaard niveau “Indoor Air Comfort Certified Product” dat laat zien dat er voldaan wordt aan Europese specificaties rondom de uitstoot van producten. Het hogere niveau “Indoor Air Comfort GOLD Certified Product” laat zien dat er voldaan wordt aan specificaties die vrijwillig opgesteld zijn voor biologische keurmerken en gelijke richtlijnen binnen de EU. Onder Indoor Air Comfort Gold vallen: Emicode EC1-Plus, Belgian VOC Regulation, French VOC Regulation, BREEAM, Blue Angel, LEED v4.

De EMICODE voor acceptatie voor BREAM en LEEDv4 is in onze branche het meest bekende en gebruikte milieuteken. De EMICODE beschrijft de emissie-eigenschappen van verschillende bouwmaterialen. We kennen hierin de klassen EC 1 Plus tot en met EC 3, gerangschikt naar toenemende emissie hoogte. Van praktisch belang zijn de klassen EC1 Plus (extreem lage emissie-uitstoot) en de EC 1 (zeer emissiearm). De markering wordt toegekend aan de fabrikant op basis van externe onderzoeken en licentieovereenkomsten met de GEV. De EMICODE wordt door een onafhankelijk instituut steekproefsgewijs getest.